Каталог
Інформація

Як доглядати за шкіряними меблями

05.10.2019
Як доглядати за шкіряними меблями

Шкіряні меблі багато років поспіль є атрибутом розкішних інтер’єрів. Та навіть у сучасному світі, де панує мінімалізм, ці меблі прекрасно вписуються у інтер’єр. Навіть без вензелів та патини, такі елементи умеблювання, як кутові дивани, ліжка з м’яким узголів’ям та лавки шкіряні будуть дивитися виграшно та стильно у оселі та офісі.

Шкіра – досить своєрідний та капризний матеріал, що потребує особливо ретельного догляду. При цьому пріоритетом у ньому є профілактика та захист, а вже потім очищення й виведення забруднень. Простіше кажучи – якщо у Вас є шкіряний диван на кожен день, що розташований у вітальні, не варто пити каву чи їсти сидячи на ньому, для приймання їжі є кухня та стіл. При правильній експлуатації на такому дивані не з’являться плями від жиру та кави і не прийдеться їх виводити.

Основні правила догляду за шкіряними меблями.

  1. Підтримка правильної вологості повітря.
  2. Меблі зі шкіри не люблять попадання на них прямого сонячного світла.
  3. Дивани та крісла зі шкіри не варто мити водою, від цього  матеріал втрачає свої природні властивості, твердне, міняє колір та не блищить.
  4. Не проводити на шкіряних меблях косметичні процедури.
  5. Не використовувати при чищенні розчинники. Особливо це стосується засобів на спиртовій та бензиновій основі.
  6. Для догляду за меблями з натуральної шкіри слід використовувати спеціальні захисні засоби.
  7. Для шкіри не підходить очистка парою.
  8. Протирати меблі від пилу необхідно м’якою ганчіркою.
  9. Якщо на меблі зі шкіри потрапила вода чи інша рідина – негайно промокніть їх серветкою на сухо. Після чого можна використати спеціальний крем чи віск для того аби зрівняти колір та малюнок з рештою поверхні шкіри.
  10. Якщо пролита рідина була кольоровою – слідскористатися спеціальною серветкою для виведення плям.
  11. Обережно експлуатуйте шкіряні меблі – подряпини з них вже не вивести. Вони залишаються назавжди.
  12. Слід уникати контакту, особливо світлого умеблювання, з «фарбуючими» речовинами. (Джинси, пледи, подушки та інші речі, що можуть передавити свій колір на диван).

Отже, після всього перерахованого, певно у більшості покупців виникне цілком резонне запитання, а чи варто м’які крісла купити і не мати навіть змоги на них сидіти? Безперечно, шкіряні меблі радше красиві, ніж практичні. Та при цьому прихильників розкішного умеблювання з натуральної шкіри не меншає. А при правильному догляді такі меблі не тільки виглядають дуже гарно, а і будуть служити дуже довго.

Замовити зворотній дзвінок