Каталог
Інформація

Меблі для офісу. Розташування меблів у офісі

05.10.2019
Меблі для офісу. Розташування меблів у офісі

Від того на скільки правильно будуть розташовані офісні меблі залежатиме комфортність та роботоспроможність співробітників компанії. Окрім цього слід не забувати про зручність для відвідувачів та постійних клієнтів. Саме тому перед придбанням меблів для офісу слід ознайомитися з деякими рекомендаціями, щоб приміщення було не лише презентабельним візуально, а ще і зручним для всіх людей, які в ньому перебувають.

Розрахунок кількості меблів.

Найперше, що слід зробити – визначитися із тим для чого саме буде застосовуватися офісний простір. Адже офіс може складатися із окремих кабінетів чи бути великим колл-центром. Та у будь-якому разі, при його умеблюванні слід дотримуватися таких правил:

  1. Місце розташування – при розташуванні меблів варто відмовитися від прямих ліній. Комп’ютерні столи краще розташовувати по діагоналі або по кутах приміщення, щоб вхідні двері знаходилися в полі зору працівника.
  2. Відстань – проходи між столами слід залишати достатньо широкими, щоб не обмежувати пересування.
  3. Набір меблів – для облаштування комерційних приміщень потрібні не лише кутові комп’ютерні столи та крісла для персоналу, а ще і місткі шафи, де можна розмістити велику кількість необхідної документації та канцелярських товарів.
  4. Якщо стіл керівника знаходиться у тому самому приміщенні, що і решта працівників офісу, його краще розташувати подалі від вхідних дверей. Крісло для керівника, навіть у сучасному офісі, варто обирати дорожчим та більшим за решта стільців.

 

Розташування меблів у офісі. «Робочий трикутник».

Для організації ефективного та ергономічного робочого місця у офісі дизайнери вважають так званий «робочий трикутник». Вершинами, що являються складовими даного трикутника є:

  1. Письмовий стіл
  2. Шафа для паперів
  3. Тумба

Особливу увагу слід приділяти техніці безпеки у приміщенні, саме тому ні в якому разі не можна ставити за спиною працівника меблі з висувними шухлядами.

Спина працівника має бути захищена ширмою або стіною.

Не варто розташовувати комп’ютерні столи один навпроти одного – це збільшує суперництво та може створювати додатковий дискомфорт для працівників.

До усіх меблів у офісі має бути вільний доступ.

По можливості слід облаштувати місце для відпочинку та прийняття їжі, якщо у офісі чи поблизу немає кафетеріїв та інших закладів харчування.

Важливими є меблі не лише для канцелярської роботи, а і для зберігання речей працівників та клієнтів. Це може бути окрема шафа або гардероб.

 

Меблі для відвідувачів та клієнтів.

Не слід забувати і про відвідувачів офісу. Адже і про зручність клієнтів компанії слід теж подбати. Якщо компанія займає великий офіс, де є просторий хол, саме у ньому можна розташувати стійку адміністратора, крісло для відвідувачів чи диван. Також можна облаштувати окреме приміщення для проведення перемовин, нарад та співбесід.

Якщо клієнти спілкуються із співробітниками у індивідуальному порядку, стільці для відвідувачів розташовують  безпосередньо біля кожного робочого місця.

 

Меблі для малогабаритних офісів.

Далеко не всі компанії можуть дозволити собі великі та просторі офіси. Та і маленьке приміщення можна умеблювати таким чином, щоб створити комфортні умови для роботи.

Насамперед варто звернути увагу на столи для персоналу, ціна яких буде можливо і трохи вищою, проте функціональність таких меблів компенсує витрати. Меблі із висувними тумбами та шухлядами, спеціальними площинами для клавіатури та боксами для оргтехніки – це ідеальне рішення для невеликих офісів.

Купити недорого крісла для персоналу можна не лише у меблевих салонах, а й замовити через Інтернет портали. Адже у даному умеблюванні головну роль має не ціна, а якість та зручність.

 

Якими мають бути офісні меблі?

Офісні меблі відрізняються від тих, що купують для домашнього використання. Тут важливим є не стільки стиль чи ціна, скільки висока зносостійкість, легкість чистки від різного виду забруднень, міцність, зручність для довготривалого використання.

Офісні крісла, придбані через Інтернет магазин у першу чергу мають бути ергономічними, з оббивкою, яка не парить та є комфортною при довгому сидінні на таких меблях у будь-яку пору року.

Особливу увагу слід також приділити кольоровій гамі. Вона не повинна бути занадто агресивною. Адже яскраві та насичені кольори призводять до втоми та дратівливості, що негативно впливає на самопочуття людей.

Замовити зворотній дзвінок